Föld napja 2022. aktuális

Április 23-án szombaton 8 órától 10 óráig várunk minden csapatot a város szépítés-takarításra a Fabriczius József Általános Iskola Mézesvölgyi épülete mögött található játszótérre. A szemétszedésért minden megjelent tag után 2-2 pontot kapnak a csapatok. Az Önkormányzatnak köszönhetően a jelenlévő tagok egy-egy 2 gombócos fagylaltkupont kapnak, ami 2022. május 1-ig váltható be a Gombai cukrászdában.

Április 23-án szombat délután 14 órától megrendezésre kerülő Rinya-túrán (akadályversenyen) – elkerülve a felesleges várakozást – a csapatok tervezett indulási időben indulnak. Amelyik csapatnak problémát okoz a kijelölt indítási idő, jelezze a rinyaturaverseny@gmail.com e-mail címre.

 

Kérünk mindenkit, hogy a táblázatban megjelölt időpont előtt kb. 15-20 perccel érkezzen meg, hogy regisztrálni tudjuk. A Start/Cél pont az Ivacsi félszigeten van az Ivacsi vasúti megállóval szemben. Kürtös Barbi jóvoltából lehetőség lesz kürtöskalácsot vásárolni a verseny ideje alatt a regisztrációs pult mellett.

FONTOS! Felnőtt kísérő nélkül nem indulhat el a csapat az akadályversenyen! Kérünk minden csapatot, hogy rétegesen öltözzön fel a túrára, ilyenkor hamar lehűl a levegő. Mindenki próbáljon meg védekezni a szúnyogok és a kullancsok ellen.

Az időkép jelenleg minimális esőt jelez a szombati napra, ami nem akadályozza meg a verseny menetét, amennyiben viszont nagyobb eső lesz, az egész rendezvény az iskola Mézesvölgyi épületében kerül lebonyolításra. Kérjük figyeljék az Alapítvány honlapját és facebook oldalát az információk miatt!

Eredményhirdetés 2022. április 25-én hétfőn 14.30-kor a Mézesvölgyi épület aulájában lesz! Korcsoportonként a győztes csapatok értékes ajándékot kapnak, de senki sem távozik üres kézzel. Minden résztvevő Fabriczius-os diák környezet, természettudomány vagy földrajz tantárgyból 5-öst kap, valamint szaktanári dicséretben részesül. A 10 év feletti korcsoport első 3 helyezettje “NO PARA” kártyát kap, melyet röpdolgozat és szóbeli felelet esetén használhat fel.

A szervezők