Föld napja 2023. aktuális

Április 22-én szombaton 9 órától 11 óráig várunk minden csapatot a város szépítés-takarításra a Fabriczius József Általános Iskola Mézesvölgyi épülete mögött található játszótérre. A szemétszedésért minden megjelent tag után 2-2 pontot kapnak a csapatok. Az Önkormányzatnak köszönhetően a jelenlévő tagok egy-egy 2 gombócos fagylaltkupont kapnak, ami 2023. május 1-ig váltható be a Gombai cukrászdában.

Április 22-én szombat délután 13 órától megrendezésre kerülő Rinya-túrán (akadályversenyen) – elkerülve a felesleges várakozást – a csapatok tervezett indulási időben indulnak. Amelyik csapatnak problémát okoz a kijelölt indítási idő, jelezze a rinyaturaverseny@gmail.com e-mail címre.

Kérünk mindenkit, hogy a táblázatban megjelölt időpont előtt kb. 10-15 perccel érkezzen meg, hogy regisztrálni tudjuk. A Start/Cél pont az Ivacsi félszigeten van az Ivacsi vasúti megállóval szemben.

FONTOS! Felnőtt kísérő nélkül nem indulhat el a csapat az akadályversenyen! Kérünk minden csapatot, hogy rétegesen öltözzön fel a túrára, bár az időkép jelenleg napos időt jelez, estére lehűl a levegő. Mindenki próbáljon meg védekezni a szúnyogok és a kullancsok ellen.

Eredményhirdetés 2023. április 24-én hétfőn 14.30-kor az iskola Mézesvölgyi épületében lesz! Korcsoportonként a győztes csapatok értékes ajándékot kapnak, de senki sem távozik üres kézzel.
Az 1-2. évfolyam dicséretet, a 3-4. évfolyam környezetismeret, az 5-6. évfolyam természettudomány, a 7-8. évfolyam egy választott természetismereti tantárgyból 5-öst kap.

Az első 3 helyezett csapat tagjai szaktanári dicséretben részesülnek. A felső tagozat első 3 helyezettje névre szóló „NO PARA” kártyát kap, melyet röpdolgozat és szóbeli felelet esetén használhat fel.

A szervezők