Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Bejelentkezés

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Fabriczius Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánk alapítványát személyi jövedelemadója 1%-ával.
Fabriczius Alapítvány
Adószám: 18660520-1-13

Medveotthon VMFFKK

"Veresegyházi Medveotthon ahol az állatok boldogan élnek" kiadvány. Bővebb információért (klikk)

Bioszappan, méhviaszgyertya

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

A Föld napja rendezvénysorozatnak egyik színes programja volt
a kézműves foglalkozás keretében megtartott, szappanöntés, és méhviaszgyertya készítés

 

Az élvezetes programon több mint kétszáz gyermek és felnőtt ismerkedhetett meg e két művelet fortélyaival, a természetes alapanyagok tulajdonságaival, és gyógyító hatásaival. A készítőt kérdeztük a kész termékek tulajdonságairól, használati értékeikről. Az összefoglalót az alábbiakban közöljük.

Szappan  

 
A föníciaiak voltak az elsők, akik szappankészítéssel próbálkoztak: kecskezsírból és bükkhamuból készített találmányuk nem volt kimondottan bőrtápláló, ám csúnya bőrbetegségeket gyógyított. Ennek az utódja a finoman illatozó pipereszappan, amellyel egészen addig szívesen habosítottuk testünket, amíg meg nem jelentek a piacon a tusfürdők. Azóta pedig értékben és mennyiségben is növekszik a tusfürdők piaca. Annak ellenére, hogy Magyarországon a higiénia fontosságának hangsúlyozása még nem vehető le a napirendről, azt is tudomásul kell venni, hogy megszaporodtak a tisztálkodószerek túlzott használatából eredő bőrproblémák. A fejlettebb országokban a bőrgyógyászok már egyértelműen ezek ésszerűtlen használatából eredő bőrbetegségekre figyelmeztetnek.  

Miért jó a növényi olajból készült szappan?

 
Túlságosan szennyezett környezetben élünk, a  víz önmagában nem tisztít kellően. A szappan, a zsíros piszoktól és az elszarusodott hámsejtektől is megszabadítja a bőrt, s így az üdébbé, frissebbé válik.
A szappan tiszta növényi olaj és kiváló minőségű gyógynövény felhasználásával készült. A szappanalapanyagot illóolajjal keverhetjük.
Az illóolajok (növények természetes aroma anyagainak kivonatai) amellett, hogy kellemes illatot adnak, a szappanok frissítő és bőrtisztító sajátságának növeléséhez is hozzájárulnak. Különös gonddal válogattuk ki a legkiválóbb minőségű alapanyagokat, mint például indiai kurkuma por, eredeti levendula, és citromfű.
 A bennük lévő gyógynövények a megfelelő hatásaikon túlmenően a szappanok természetes színét is adják.
Ebből az alapanyagból készült szappanok rendkívül lágyan tisztítanak, a bőr feszített érzete nélkül. A bennük lévő olajok vékony rétegben bevonják a bőr felületét, ezért testápoló használata szinte nem is szükséges.
A puhán tartott bőr  ápolásához  lényegesen kevesebb allergén hatású kozmetikumra van szükség.  

NEM TARTALMAZNAK detergenseket, petrokémiai anyagokat (pl.: vaselin), mesterséges színezékeket, és állati eredetű alkotórészt.
Az alapanyag használati értékét növeli, hogy előállításánál nem történtek ÁLLATKÍSÉRLETEK!

Méhviasztyertya

 
A méhviaszt a fiatal dolgozó méhek készítik természetes anyagokból. A méhviaszgyertya nemcsak szép, természetes anyagból van, hanem kellemes illata is van!
Lángjának melegebb és sárgább színe van, mint a paraffingyertyának.
Mindezek mellett egészséges, levegőtisztító hatása van, és kitűnően alkalmas légúti betegségek gyógyítására is! Érdekeségképpen: a méhek körülbelül 530 000 kilométert repülnek 1 kg méhviasz előállításához.

Keressük

ÁLLATKERESŐ

Tűzijáték miatti felhívás!

Előadás a "Felelős állattartásról!"

Visszajelzések

Felelős állattartás előadás plakátja

Fontos közlemény

Szilveszteri petárdák!

Híreink

Elveszett, talált és látott állatok bejelentése
(Kérjük olvassa el tájékoztatónkat). A bejelentett állatok képeit, adatait folyamatosan közöljük honlapunkon.

Itt megtekintheti a blokkunkon korábban hirdetett, haza vagy új gazdához kerülő állatokat, továbbá a még gazdiját kereső állatokat is!

Közlekedésbiztonság

Óvjuk meg gyermekeinket a közlekedési balesetektől!
KÖBE-ebook (klikk)